KRAFT

Publisert av Cecilie Marie Vedvik den

Kraft er utrolig nærende og er utmerket for både deg og barnet. Den er lettfordøyelig, næringsrik, og en flott kilde til mineraler. Den er spesielt verdifull ettersom den inneholder gelatin, som har et høyt innhold av aminosyrene prolin, glysin og glutamin. Disse aminosyrene finnes det mindre av i muskelkjøtt, og vil være med på å balansere inntaket av aminosyrer. 


Kraft har en unik sammensetning og vil kunne styrke fordøyelsen og bidra til at den maten du spiser samtidig blir lettere å fordøye. 


Du kan tilsette kraft i måltidene, lage kraftbaserte supper og buljonger fulle av immunstyrkende krydderurter. Prøv gjerne å koke ris, quinoa og havre i kraft- det gir en spennende og unik smak. 


Kraft er bærekraftig fordi du bruker hele dyret, den gjør at maten smaker bedre, den er rik på næringsstoffer som glysin, glutamin, mineraler og elektrolytter. Gelatinrik kraft er bra for fordøyelsen, bein, ledd, hud, hår og negler. KYLLINGKRAFT


1 økologisk kyllingskrog

1 kg miks av kyllingføtter, vinge, nakke- her finner du mest gelatin)

Vann som dekker over

2 gulrøtter, kuttet i større biter

2 selleristenger, kuttet i større biter

1 gul løk, kuttet i større biter

Urter (velg selv, bladpersille, rosmaring, timian)

2 ss eplesidereddik

1 ts pepperkorn


METODE


  1. Ha alle ingrediensene i en stor kjele og fyll på med vann til det dekker over
  2. Sett på varmen og varm opp til rett under kokepunkt, reduser varmen og la småkoke
  3. Bruker du en hel kylling la stå å småkoke i omkring 2 timer - rens ut kjøttet og legg skroget tilbake i kasserollen. Kjøttet kan spises og oppbevares i kjøleskap inntil 3 dager
  4. La kraften småkoke i 12-24 timer (det kan hende du må fylle på med litt vann underveis) 
  5. Bruk en sil og sil av kraften 
  6. Avkjøl og oppbevar i lufttett glass, eller isbitformer. Kraften er holdbar 3 dager i kjøleskap og 6 mnd. i fryser

Dette er en super basisoppskrift som du kan servere til barnet fra 6 mnd. Kraft var det første Ella fikk smake, vil tilbød på flaske. Ellers er det helt supert å tilsette i grøten, ulike pureer, i brøddeigen, for oppkok av quinoa, i sauser, supper og kraftdrikker. 

← Eldre innlegg Nyere innlegg →