Denne tørre blandingen er helt genial, fullpakket med protein, fiber og jern, noe som gjør den perfekt for hele familien. Ikke minst er den super å ha med seg på tur. Du kan bruke miksen til å lage varm grøt eller kald grøt avhengig av tid, årstid eller hva kroppen craver.
Min Spire Grøtmiks
Det er også veldig godt å blande inn gojibær, morbær, frysetørket jordbær eller bringebær i miksen.
Vi kjører nøtter og frø i blenderen slik at hele familien (inkludert de fra 6 mnd) kan bruke samme miks. Pass på at det ikke er noen større biter i blandingen, men at alt er finmalt. Havregrynene liker vi i sin opprinnelige form, som gir grøten litt mer tekstur.
Til større barn og vokse er det kjempegodt å la alle frø være i sin opprinnelige form og heller hakke nøttene litt.
Kraft har en unik sammensetning og vil kunne styrke fordøyelsen og bidra til at den maten du spiser samtidig blir lettere å fordøye.
Du kan tilsette kraft i måltidene, lage kraftbaserte supper og buljonger fulle av immunstyrkende krydderurter. Prøv gjerne å koke ris, quinoa og havre i kraft- det gir en spennende og unik smak.
Kraft er bærekraftig fordi du bruker hele dyret, den gjør at maten smaker bedre, den er rik på næringsstoffer som glysin, glutamin, mineraler og elektrolytter. Gelatinrik kraft er bra for fordøyelsen, bein, ledd, hud, hår og negler.
KYLLINGKRAFT
1 økologisk kyllingskrog
1 kg miks av kyllingføtter, vinge, nakke- her finner du mest gelatin)
Vann som dekker over
2 gulrøtter, kuttet i større biter
2 selleristenger, kuttet i større biter
1 gul løk, kuttet i større biter
Urter (velg selv, bladpersille, rosmaring, timian)
2 ss eplesidereddik
1 ts pepperkorn
METODE
Dette er en super basisoppskrift som du kan servere til barnet fra 6 mnd. Kraft var det første Ella fikk smake, vil tilbød på flaske. Ellers er det helt supert å tilsette i grøten, ulike pureer, i brøddeigen, for oppkok av quinoa, i sauser, supper og kraftdrikker.
]]>La oss bake glutenfrie, saftige og litt sunnere gresskarmuffins. Ta med barna og vis at gresskar smaker kjempegodt i mat og ikke bare som skummelt gresskarhode.
Du trenger:
Tørre ingredienser
157 gram havremel
45 gram mandelmel
2 ts bakepulver
en klype salt
1 ts hver av kardemomme, ingefær, ceylonkanel, muskattnøtt
¼ ts allspice
Våte ingredienser
2 egg
4 ss lønnesirup
4 ss smeltet kokosolje
2 ss ferskpresset appelsinjuice
1 ss vaniljeessens
80 gram most gresskar (skrell og kutt gresskar i biter, damp i cirka 15 minutter til den er helt mør. Mål opp 80 gram og kjør sammen med resten av de våte ingrediensene)
Slik gjør du: Sett ovnen på 180 grader varmluft. Bland alle de tørre og de våte ingrediensene hver for seg i to boller. Når gresskarbitene er helt møre bruker du en stavmikser og kjører sammen med det våte til en glatt røre. Bruk en visp og rør det tørre inn i det våte. Ha røren i muffinsformer og stek i cirka 20-30 minutter avhengig av hvor store formene er. Vi brukte mini muffinsformer og stekte muffinsene i 15 minutter.
Håper dere får en nydelig helg og koser dere masse med deilige halloween muffins.
]]>INGREDIENSER
1 ½ dl mandelmel
2 bananaer, godt modne
2 egg
½ ts ceylonkanel
½ vaniljepulver/vaniljeessens
1 ts bakepulver
JORDBÆR & BANANKREM
Ingredienser:
2 dl jordbær
1 banan, godt moden
Mos jordbær og banan sammen til ønsket konsistens.
KOKOSFROSTING
Ingredienser:
1 boks med kokoskrem
½ ts vaniljeessens