Leverkuber

Leverkuber

Lever er naturens multivitamin, pakket med næringsstoffer som er lettopptakelig for kroppen. Lever er en helt fantastisk kilde til jern (en uslåelig kombinasjon av folat, b12 og jern), vitamin A, B-vitaminer, kolin, omega-3 , antioksidanter og mye mer. 

Leverposteien i butikken inneholder omkring 30% lever, og er tilsatt mye annet. I denne oppskriften får du en mye høyere andel råvare.  

Kyllinglever er mild på smak og passer godt for både store og små. Når du kjøper kyllinglever bør den være økologisk. 

OBS! Lever inneholder mye vitamin A, som er nødvendig for små barn, men det kan bli litt for mye. Begrens inntaket til 1 gang i uken. 

Alder: 6 måneder+

Tid: 5-10 minutter

Fryser: ja

Kubene er fantastiske til å berike måltidene med. Vi rører de inn i ulike moser, gryteretter og spiser den rett som den er med skje (etter opptining) 


Du trenger: 

500 gram kyllinglever (ca en pose)

1-2 dl kraft 

1 dl koksmelk

1-2 ts tørket timian


Slik gjør du: 

  1. Skyll kyllinglever i kald vann i et dørslag

  2. Rens og skjær bort de hvite senene

  3. Varm opp en panne med litt kokosolje eller smør

  4. Stek leveren på middels varme, til den er nesten gjennomstekt

  5. Tilsett kraft og kokosmelk, la koke til leveren er helt gjennomstekt. Spe inn mer væske etter ønske

  6. Ha hele blandingen i en blender/foodprosessor eller kjør med stavmikser til en glatt postei. 

  7. Hell blandingen i isbitformer og/ eller lufttett glass. 

  8. Oppbevares i kjøleskap inntil 3 dager og fryser opptil 1 måned. 

 

← Eldre innlegg Nyere innlegg →

Legg igjen en kommentar