Proteinrundstykker med spinat

Proteinrundstykker med spinat

Disse saftige rundstykkene er fulle av protein fra cottage cheese og egg, og fiber fra havregryn og grønnsaker. Spinat og gulrot gir ekstra næring, farge og en mild smak som gjør dem perfekte for små barn.

Gir 10–15 rundstykker

Ingredienser

  • 500 g cottage cheese

  • 5 egg

  • 450 g havregryn

  • ca. 100 g spinat

  • 1 stor revet gulrot (valgfritt)

  • 1 ts bakepulver

  • 1 ts havsalt

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 200 °C.

  2. Kjør alle ingrediensene sammen med stavmikser til en klissete deig (tilsett evt. litt melk).

  3. Rør inn frø etter ønske (chiafrø, solsikkefrø, gresskarkjerner, sesamfrø).

  4. Form rundstykker med to skjeer og legg på et stekebrett med bakepapir. Strø gjerne litt frø på toppen.

  5. Stek midt i ovnen i 20–30 min, til rundstykkene er gjennomstekte og gyllenbrune.

 

Perfekte å ha i matboksen – rundstykkene gir både protein og fiber som hjelper de små å holde seg mette og fulle av energi gjennom dagen

 

Oppskriften er inspirert av @luisegreenkitchenstories

← Eldre innlegg

Legg igjen en kommentar