Min første bursdagskake

Publisert av Cecilie Marie Vedvik den

Dette er en stor dag! barnet fyller år og det er stas å lage en kake som barnet og hele familien kan spise. Selv på dager som denne er det vitkig at den lille magen blir fylt med gode byggeklosser. Denne kaken er uten sukker, kun basert på gode råvarer som fyller magen med fiber, jern, kolin, kalium, E-vitamin og mange andre godsaker.

INGREDIENSER

1 ½ dl mandelmel

2 bananaer, godt modne

2 egg

½ ts ceylonkanel

½ vaniljepulver/vaniljeessens

1 ts bakepulver

 

  1. Sett ovnen på 175 grader
  2. Bruk en stavmikser og bland banan, egg, kanel, vanilje og bakepulver til en glatt røre.
  3. Bland inn mandelmelet og kjør til røren er glatt.
  4. Ha røren i tre små former, omkring 10 cm diameter.
  5. Stekes i ovnen i cirka 20 minutter.
  6. Ta ut av ovnen og la kakene avkjøle seg i 10-15 minutter før du tar dem ut av formen.
  7. Ta litt havremelk, kokosmelk eller annen melk på toppen av de tre kakene, slik at væsken trekker godt inn.
  8. Mellom lagene kan du legge jordbær og banankrem.
  9. Kaken må være helt avkjølt før du tar på frosting.

JORDBÆR & BANANKREM

Ingredienser:

2 dl jordbær

1 banan, godt moden

Mos jordbær og banan sammen til ønsket konsistens.


KOKOSFROSTING

Ingredienser:

1 boks med kokoskrem

½ ts vaniljeessens

  1. Visp kokoskrem med en visp og ha i vaniljeessens
  2. Bruk en slikkepott og fordel kremen utover kaken.

Nyere innlegg →