Det er så kult at man kan bruke kikerter på denne måten.
De gir en myk og deilig konsistens – og er full av prebiotiske fibre som gir mat til de gode bakteriene i magen.
Sammen med nøtter, dadler og kokos blir det næringsrike små munnfuller som både barn og voksne liker.
Perfekte å lage sammen – og å spise rett fra kjøleskapet.
Du trenger:
-
380 g kikerter (skylt og avrent)
-
7–8 dadler (Medjool)
-
2 dl cashewnøtter
-
2 dl mandler
-
1 dl kokosmasse
-
½ ts vaniljeessens
-
en god klype salt
-
ca. 30 g mørk sjokolade (80 %), finhakket
Slik gjør du:
-
Kjør nøtter og kokos til grovt mel i en food processor.
-
Tilsett kikerter, dadler, vanilje og salt.
Kjør til du får en jevn, klebrig deig. -
Hakk sjokolade i biter, tilsett i food processoren og puls et par ganger til det er godt blandet.
-
Trill små kuler, og la dem stå kaldt en stund før servering.
Holder seg fint i kjøleskap, og kan fryses. (jeg liker de best frosne!)