Gelatingodis - Tart Cherry 🍒

Gelatingodis - Tart Cherry 🍒

Gelatingodis er en stor favoritt hos barna – de forsvinner med en gang!🍒


Jeg liker hvor enkelt det er Ä lage, og hvor mye glede det gir Ä se blandingen forvandle seg til smÄ, spenstige biter som bÄde ser fine ut og smaker godt.
Å lage gelatingodis har blitt en hyggelig aktivitet - vi rþrer, smaker og skaper noe sammen.

 

Jeg har laget et eget hefte med flere oppskrifter og litt om hvordan forskjellige vÊsker oppfÞrer seg nÄr de blandes med gelatin.  

 

Her er en enkel grunnoppskrift: 

Et godt utgangspunkt er 2 spiseskjeer gelatinpulver per 1 desiliter vĂŠske.
Dette gir en fast og spenstig konsistens som passer perfekt til smÄ former og godteribiter.

Vil du lage stĂžrre porsjoner, er det bare Ă„ gange opp forholdet:
4 ss gelatin til 2 dl vĂŠske
6 ss gelatin til 3 dl vĂŠske
8 ss gelatin til 4 dl vĂŠske

Ønsker du en mykere og mer “geleaktig” konsistens, kan du bruke mindre gelatin – for eksempel 1 ss per 1 dl véske.
Da fÄr du et mykere resultat som smelter lettere i munnen.

 

En favoritt hjemme hos oss: 

Gelatingodis med Tart Cherry 🍒

Du trenger
1 dl tart cherry juice (surkirsebĂŠrjuice)
1 dl vann
4 ss gelatinpulver
1 ts honning (valgfritt)

Slik gjĂžr du
Bland tart cherry juice og vann i en liten kjele.
Strþ over gelatin og la det svelle i 3–5 minutter.
Varm blandingen pÄ lav varme til alt er opplÞst.
Smak eventuelt til med honning.
Hell i former og sett kaldt i 1–2 timer.

Ønsker du flere oppskrifter - se eget hefte om gelatingodis. 

← Eldre innlegg

Legg igjen en kommentar