Gresskarmuffins

Publisert av Cecilie Marie Vedvik den

Halloween, gresskar og helg!

La oss bake glutenfrie, saftige og litt sunnere gresskarmuffins. Ta med barna og vis at gresskar smaker kjempegodt i mat og ikke bare som skummelt gresskarhode.

Du trenger: 

Tørre ingredienser

157 gram havremel

45 gram mandelmel

2 ts bakepulver

en klype salt

1 ts hver av kardemomme, ingefær, ceylonkanel, muskattnøtt

¼ ts allspice

 

Våte ingredienser

2 egg

4 ss lønnesirup

4 ss smeltet kokosolje

2 ss ferskpresset appelsinjuice

1 ss vaniljeessens

80 gram most gresskar (skrell og kutt gresskar i biter, damp i cirka 15 minutter til den er helt mør. Mål opp 80 gram og kjør sammen med resten av de våte ingrediensene)

 

Slik gjør du: Sett ovnen på 180 grader varmluft. Bland alle de tørre og de våte ingrediensene hver for seg i to boller. Når gresskarbitene er helt møre bruker du en stavmikser og kjører sammen med det våte til en glatt røre. Bruk en visp og rør det tørre inn i det våte. Ha røren i muffinsformer og stek i cirka 20-30 minutter avhengig av hvor store formene er. Vi brukte mini muffinsformer og stekte muffinsene i 15 minutter.

 

Håper dere får en nydelig helg og koser dere masse med deilige halloween muffins. 

← Eldre innlegg Nyere innlegg →