Gresskarmuffins

Gresskarmuffins

Publisert av Cecilie Marie Vedvik den

Halloween, gresskar og helg!

La oss bake glutenfrie, saftige og litt sunnere gresskarmuffins. Ta med barna og vis at gresskar smaker kjempegodt i mat og ikke bare som skummelt gresskarhode.

Du trenger: 

Tørre ingredienser

157 gram havremel

45 gram mandelmel

2 ts bakepulver

en klype salt

1 ts hver av kardemomme, ingefær, ceylonkanel, muskattnøtt

¼ ts allspice

 

Våte ingredienser

2 egg

4 ss lønnesirup

4 ss smeltet kokosolje

2 ss ferskpresset appelsinjuice

1 ss vaniljeessens

80 gram most gresskar (skrell og kutt gresskar i biter, damp i cirka 15 minutter til den er helt mør. Mål opp 80 gram og kjør sammen med resten av de våte ingrediensene)

 

Slik gjør du: Sett ovnen på 180 grader varmluft. Bland alle de tørre og de våte ingrediensene hver for seg i to boller. Når gresskarbitene er helt møre bruker du en stavmikser og kjører sammen med det våte til en glatt røre. Bruk en visp og rør det tørre inn i det våte. Ha røren i muffinsformer og stek i cirka 20-30 minutter avhengig av hvor store formene er. Vi brukte mini muffinsformer og stekte muffinsene i 15 minutter.

 

Håper dere får en nydelig helg og koser dere masse med deilige halloween muffins. 

← Eldre innlegg Nyere innlegg →

Oppskrifter

RSS
Næringsrike kjeks

Næringsrike kjeks

Cecilie Marie Vedvik

Disse kjeksene har blitt en skikkelig favoritt! Proppfulle av naturens superfrø, som hamp og chia gir en boost av gode fettstoffer (omega-3) og proteiner som støtter...

Les mer
Min Spire Grøtmiks
Grøt grøtmiks

Min Spire Grøtmiks

Cecilie Marie Vedvik

Havre er rik på fiber, jern og er en av de mest kjente galaktagogenene (supert for deg som ammer). De er gode og næringsrike. Jeg...

Les mer